Skip to main content

Een indrukwekkende systemische ontdekkingsreis

Over de kracht van verbinding, ik heb het al vaker genoemd. Het is ook de rode draad in mijn boek, Alles Mens (www.allesmens.nl).

Ik stuur een What’s app bericht naar Simon Bakker met iets over ‘rouw’. Simon deelt later een bericht in zijn LinkedIn netwerk: er is een plekje vrijgekomen bij het Seminar ‘Vonken van Verlangen’, georganiseerd door het Expertisecentrum Omgaan met VerliesRiet Fiddelaers-Jaspers, en geleid door Wibe Veenbaas, de grondlegger van het Phoenix Opleidingen.

Ik ken het mooie boek ‘Vonken van Verlangen’ vanuit de opleiding tot systemisch coach bij de De Bewustzijnsfabriek. Is het een teken, het een vorm van synchroniciteit, zijn het de vonken van mijn verlangen om nog meer ontdekken of is het gewoon de kracht van verbinding via LinkedIn? Ik besluit het als een teken op te pakken en kan nog net meedoen met het bijzondere, voedende seminar. Thema’s als velden van relaties, existentiële angst, verlies, schaamte, de impact van oorlog, trauma’s die generaties doorwerken als ook de kunst van het ‘toevertrouwen’ en het echt ‘aannemen van het leven’ komen aan bod. ‘Wat een rijkdom’, inderdaad, Riet Fiddelaers-Jaspers!

Na het seminar kom ik thuis met een stapel boeken – als Alles Mens kan ik weer niet kiezen – met in elk boek een prachtige, persoonlijk aan mij gerichte tekst van Wibe Veenbaas. Dit alles leidt tot een verdieping van mijn kennis en ervaring waarmee ik cliënten nog beter kan begeleiden.

Riet Fiddelaers-Jaspers plaatst tijdens de dagen een post op LinkedIn over het overlijden van Jan Rot waar Eveline Meinster van de De Bewustzijnsfabriek op reageert en zo is de cirkel weer rond. Prachtig en zo krachtig, die verbinding.

Dank jullie wel, Simon BakkerRiet Fiddelaers-JaspersWibe VeenbaasEveline Meinster en drs Peter Henneveld als gidsen en meesters in deze indrukwekkende systemische ontdekkingsreis!